Raportul de țară al României pentru procesul de Dialog al UE cu Tinerii
Ieri a fost publicat pe pagina web a Ministerului Tineretului și Sportului ”Raportul de țară al României pentru cel de-al VIII-lea ciclu al procesului de Dialog al UE cu TINErii.
Dialogul UE cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor de tineret. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie.
La nivel naţional, Dialogul UE cu tinerii a fost implementat de Grupul Naţional de Lucru (GNL), alcătuit din Ministerul Tineretului și Sportului și reprezentanţi ai următoarelor organizaţii neguvernamentale de tineret:
- Forumul Tinerilor din România (FTR)
- Uniunea Studenților din România (USR)
- Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)
- Federația YMCA România.
- Consiliul Tineretului din România (CTR)
- Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)
Tematica Ciclului VIII al DUET „Tineri pentru Europa, Europa pentru Tineri: Spațiu pentru Democrație și Participare”, corespunde priorității Trioului de Președinții ale Consiliului Uniunii Europene Germania – Portugalia – Slovenia și se raportează la Obiectivul European de Tineret # 9 „Spațiu și participare pentru toți”.
La nivel national au fost organizate 105 evenimente, în format virtual, la care au participat 1659 de tineri. În același timp, 430 de tineri au răspuns la întrebările de raportare pe bază de chestionar. Astfel, 2089 tineri au participat la dialog, răspunsurile, sugestiile, opiniile și propunerile lor aducând o contribuție importantă, fiecare în parte, la rezultatele Raportului de Țară al României pentru Ciclul VIII al Dialogului UE cu Tinerii (DUET).
De asemenea, ținem să menționăm faptul că Raportul de Țară al României a primit aprecieri în cadrul Conferinței Europene de Tineret organizată de președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene luna trecută, țara noastră având cei mai mulți tineri consultați dintre statele membre. De asemenea a fost apreciată și calitatea concluziilor rezultate din dialogul cu tinerii.
Raportul de țară al României pentru Ciclul VIII al Dialogului UE cu TINErii poate fi consultat AICI!